Tips: Såhär Lägger Du Mascaran Bäst

Mascaran är en viktig del i make-upen. Den framhäver ögonen och fÃ¥r oss att se piggare ut. Men vilken teknik är egentligen den bästa när det gäller att applicera mascara? De här 5 tipsen kanske kan hjälpa dig…

1. Använd en ögonfransböjare.

Ett vanligt misstag som många tjejer gör är att applicera mascaran på raka fransar. Om du använder en ögonfransböjare innan du applicerar mascaran så får du ett mycket bättre resultat. Extra viktigt är det för de som har tunnare o glesare ögonfransar. Ögat ser både piggare och större ut.

2. Välj rätt mascara.

Det är viktigt att välja rätt mascara utifrån det resultat du är ute efter. Du kanske vill ha mer volym till dina fransar, eller mer längd? Olika mascaror har olika borstar som är designade för att ge antingen längd eller volym. Prova olika mascaror tills du hittar din favorit.

3. Stressa inte.

Många gör felet att dom bara lägger på lite mascara och sedan förväntar sig att allt ska vara färdigt. Om du vill ha ett bra resultat så måste du arbeta för att fördela mascaran jämt och bygga på med volym och längd.

4. Undre ögonfransraden.

Applicera inte lika mycket mascara på den undre fransraden som du gör på den övre. Börja med att måla de övre fransarna och när du är klar där kan måla de undre fransarna med det som är kvar på borsten.

5. Rätt riktning.

Måla fransarna från fransroten och utåt. Måla också inifrån ögat och utåt mot sidan för mer definition. Vilken riktning du målar din mascara kan faktiskt göra stor skillnad.Från vänster: Boots No7 Lash Adapt Mascara Black 149 SEK, BaByliss Ögonfransbörjare 49 SEK. Besök Lyko som har allt du behöver för en perfekt make up!