JEAN-PAUL GAULTIER

 

Om tre dagar avslutas utställningen “The Fashion World of Jean-Paul Gaultier – From the sidewalk to the Catwalk” på Arkitektur- och designcentrum. Skynda er dit för detta är en exposition ni inte får missa!

Express

Jean-Paul Gaultier är den franska modeskaparen som brukar kallas för “enfant terrible”, det vill säga någon som är uppkäftig, går mot strömmen och revolutionerande. Gaultier föddes i Arcueil i norra Frankrike 1952 och är idag verksam i Paris. Hans kreationer har alltid varit lekfulla och innovativa och några av Jean-Paul Gaultier’s ikoniska skapelser är Madonnas uppmärksammade strutformade bh och den vit-blå-randiga sjömansinspirerade tröjan – och självklart fanns dessa representerade på Arkitektur- och Designcentrum!

_MG_2073

Utställningen består av 120 olika kreationer, ett flertal dokument så som modemagasin och intervjuer med Gaultier, musikvideos, sketcher och modefotografier som inkluderar stora namn så som David LaChapelle, Andy Warhol och Cindy Sherman. Utställningen är även indelad i sex olika teman: The Odyssey of Jean Paul Gaultier, The Boudoir, Skin Deep, Punk Cancan, Urban Jungle och Metropolis.

_MG_2077

Fantastiska coutureplagg blandades med fotografier av kända supermodeller i hans design och skapade en bra och spännande kontrast för besökarna.

IMG_0350

I första utställningssalen projicerades ansikten på de annars så orörliga skyltdockorna som synkroniserat sjöng sånger och blickade ut över rummet.

_MG_2074

_MG_2072

_MG_2084

_MG_2088

IMG_0349

_MG_2091

Utställningen är producerad av Montreal Museum of Fine Arts i samarbete med Maison Jean Paul Gaultier.

Foto:

Felicia Eriksson, www.ohnejentillblogg.blogg.se

http://www.purity.co/telegraph-jean-paul-gaultier-on-jury/

Text: Felicia Eriksson