Fake It Until You Make It (del 2)

Det är inte alltid vi hinner med 8 timmars skönhetssömn. Men självklart sÃ¥ förtjänar vi att vara vackra ändÃ¥! Här kommer del 2 i “Fake it until you make it” Läs även del 1 för att fÃ¥ de första tipsen!

Minska svullnaden. Det finns en anledning till att det gamla tepåse-tricket fungerar. Koffeinet i tepåsen drar ihop blodkärlen och gör dom mindre synliga, tanninerna minskar den mörka färgen och trycket tar ner svullnaden. Men om det låter krångligt så fungerar en iskall kompress lika bra. Gurkskivor, en påse frusna ärtor eller en ögon gel som du förvarar i kylen fyngerar alla ungefär lika bra.

Böj ögonfransarna. Make-up artisterna är överens, det finns ett sätt som är oslagbart när det gäller att få piggare ögon. För bästa resultat håll ögonfransböjaren så nära intill ögonfransraden som du kan, ett tryck räcker för att maximera längden på fransarna. Max Factor Eyelash Curler från Lyko 55 SEK

Ljusna upp. Medans det finns oändligt många ögonkrämer som utlovar att minska mörka ringar under ögonen så är det ingen av dem som erbjuder en snabb åtgärd till problemet. Men en concealer å andra sidan, kan man alltid lita på. Välj en krämig concealer som är någon nyans ljusare än din hudfärg. Men se upp! Är den mer än en nyans ljusare så kan det istället se spökligt blekt ut. Max Factor Mastertouch Under-Eye Concealer. En krämig concealer med perfekt täckning som är lätt att applicera. Lyko 89 SEK.

Ögonskugga. Medans du fokuserar på mörka ringar och svullnader under ögonen så kan det vara lätt att glömma bort ögonlocken som även dom kan få en mörkare färg när du är trött. Det bästa sättet att täcka över det är en ögonskuggsbas. Helst en persikofärgad eftersom den färgen neutraliserar alla lila, blåa och gråa färger. På samma sätt fungerar en concealer med gul bas bra på lila ringar. Se till att välja en som inte är för tjock eller torr. bareMinerals Prime Time Eyelid Primer Brightening. Uppljusande ögonprimer som även kan användas som cremefärg. Lyko 450 SEK.

Addera skimmer. Egentligen ska du undvika skimrande ögonskuggor när du är trött, eftersom det drar uppmärksamheten ännu mer till dina ögon. Men det finns dock ett undantag, ögonvrån. Måla med en skimrande ljus kajalpenna eller ögonskugga längs inre ögonvrån och sudda utåt för att undvika skarpa kanter. Du kommer se piggare ut på en gång! Max Factor Kohl Pencil 010 White. Kajalpenna som passar perfekt att ljusa upp ögonvrån med för att skapa ett mer vaket intryck. Lyko 64 SEK.