Kändisar med eget klädmärke

Flera kändisar har försökt sig på att starta egna klädmärken och vissa har nått stora framgångar och satsat helt på designkarriären medans andra har kämpat i motvind och kanske lagt ner drömmen om ett eget klädmärke. Här kommer några kändisar som har vågat sig på att ta steget in i modevärlden.

Jessica Simpson är förmodligen den kändisen som har lyckats bäst i modevärlden. Ryktet säger att hon tjänar nära 1 billion dollar per år på försäljningen av hennes skor, kläder och väskor. Jessica Simpson Collection har förutom skor, kläder och väskor även en rad olika parfymer och en kollektion av underkläder. Nyligen startade hon även ett skönhetsmärke “BeautyMint” och en kollektion av mammakläder.

Victoria Beckham fick stor uppmärksamhet för sin jeanskollektion för några år sedan (minns ni de jeansen med kronor på bakfickorna?). Hennes märke Victora Beckham är populärt bland kändisarna och består av stilrena enkla kläder ofta med kroppsnära silhuetter.

P Diddy, mest känd som rappare  och producent har även han ett eget klädmärke sedan våren 1999 - Sean John. Fyra gånger har han blivit nominerad till “designer of the year” för “CFDA award” (Council of Fashion Designers of America) som han till slut vann år 2004.

Systrarna Kardashian är inte bara kända för sin realityserie, sina skilsmässor och plastikkirurgirykten. De har också ett klädmärke “Kardashian Kollection” som säljs på Sears i USA. Kläderna är inspirerade av systrarna själva, de ser ut precis som kläder de brukar använda. Kardashian Kollection har också lanserat en “home kollektion” som innehåller bland annat bäddset, lakanset, handdukar och några accessoarer till badrummet.

Gwen Stefani är känd som sångare i gruppen No Doubt och som soloartist men hon är också en riktig stilikon med sin personliga och unika klädstil. År 2004 skapade hon märket L.A.M.B och visade upp sin nya kollektion under Fashion Week. Gwen Stefanis kläder har också setts på många kändisar.