MBFW STHLM DAY 2

IDA SJÖSTEDT

När det är dags för Ida Sjöstedt att visa upp sin senaste kollektion är förväntningarna skyhöga. Hon bjuder alltid på fantastiska klänningar och kläder med humoristiska och ofta prinsess- och sagoliknande inslag. Ida Sjösteds design skiljer sig markant från de andra märkena som visar på Stockholms modevecka. Hennes lekfulla sätt och de exklusiva couture-liknande plaggen står i stor kontrast till de vardagliga, enkla och skandinaviska modet vi är vana att se under fashionweek. Inför våren och sommaren 2014 fick vi se kreationer i pastell och spets, färgglada pälsjackor och detaljer och regnbågsfärgade kostymbyxor.

ida1

ida

CHEAP MONDAY

cheap1

cheap

Cheap Monday som startade som ett jeansmärke har idag växt sig stora och rider på framgångens våg. Deras 90-tals influerade och sportiga kläder har en självklar plats under modeveckan och tilltalar många olika målgrupper. Denna gång bjöd designteamet på denim, syntetiska material, bomber- och jeansjackor. Den starkaste lysande färgen var orange och syntes på allt från modellernas fötter till trycken på tröjorna.

WHYRED

whyred

whyred1

Whyred visade som alltid bärbara plagg med en rockchic elegans. Vi fick se många skräddade plagg, kavajer som matchades med kostymbyxor i samma färg. Överlag var färgskalan väldigt ljus för att vara Whyred och det rödrostiga mönstrade och silkiga tyget var visningens höjdpunkt.

Bilder från http://mercedesbenzfashionweek.se/

Text: Felicia Eriksson