MBFW STHLM DAY 1

 BACK

back

back1

Ann-Sofie Back visade upp en rak och knälång siluett med fransiga och hårda fållar och spetsiga pumps i plast. Back beskrivs ofta som en rebell inom svenskt mode. Hon tänjer på gränserna, blandar ofta in politiska budskap och är alltid innovativ och egen i sitt sätt att skapa nya trender. Mixen mellan de olika materialen är tydlig, här blandas skinn med blanka och styva tyger och transparenta, skira sjalar med syntetiska färgglada plagg.

HUNKYDORY

hunkydory

Hunkydory bjöd som förväntat på en mix av bohemiskt och parisisk rockchic. Det relativt nylanserade märket har snabbt blivit en favorit bland modeveckans besökare och designen kan liknas vid en svensk version av den franska designern Isabel Marant’s estetik. Inför våren 2014 vill Hunkydory att vi klär oss i långa, ljusa och svepande siluetter men även i mer enklare utstyrslar så som ett par ljusa, löst sittande jeans. Hunkydory står för bärbart mode och alla plagg som skickades ut på catwalken kan direkt överföras till gatan.

HOUSE OF DAGMAR

dagmar

House of Dagmar bjöd på en väldigt lågmäld och anspråkslös kollektion. Färgskalan gick från svart till vitt, puderrosa och grått. House of Dagmar är kända för sina stickade plagg men valde denna gång att fokusera på lättare och tunnare material. De skira och silkiga morgonrocks-liknande plaggen stod i kontrast till skinnjackan och skapade en fin balans mellan det hårda och mjuka.

ERÏK BJERKESJÖ

erik

Erïk Bjerkesjö’s modeller skickades ut i en mörk färgpalett och materialmixar. Lager på lager, skinn och skräddat var ledorden. Traditionella plagg kombinerades med mer moderna och nytänkande plagg så som i exemplet ovan med den lila förklädsliknande skinntunikan.

Bilder från http://mercedesbenzfashionweek.se/ 

Text: Felicia Eriksson