Det finns alltid en anledning att shoppa!

Visst är det lätt att hitta anledningar för att shoppa. Alla har väl någon gång tänkt tanken, men jag behöver verkligen de här skorna, eller jag har ju jobbat så bra så jag förtjänar den här klänningen.

Men nu finns det en verkligt bra anledning att shoppa, ditt perfekta alibi! Det har nämligen blivit vetenskapligt bevisat att shopping är nyttigt. Faktiskt så hälsosamt så att det förlänger ditt liv! Hjärnforskarna Guy McKhann och Marilyn Albert har under 10 års tid studerat 3000 äldre vuxna och kommit fram till denna slutsats.

Shopping är bra för din fysiska hälsa, eftersom du rör mycket på dig när du går omkring på stan i affärerna och dessutom bär du säkert runt på tunga kassar. Perfekt styrketräning!

Även hjärnan fÃ¥r sig motion när du är ute och shoppar. Du tar beslut som, behöver jag den här tröjan? Passar den här klänningen mig? Dessutom behöver du räkna ut hur mycket du ska betala eller fÃ¥r i rabatt och hur mycket du har spenderat. Alla de besluten hÃ¥ller kvinnans hjärna i toppform och leder till att vi lever längre än männen…

Shopping påverkar vårt humör positivt. När vi besöker en butik så möter vi många nya trevliga människor som vi pratar med.

Men den bästa anledningen är nog att, Shopping ökar ditt självförtroende! När vi har shoppat så känner vi att vi har åstadkommit något bra. Vilket leder till att vi blir mer avslappnade och mår bättre.