Svenskt mode, älskat av världen

Nu är det inte bara de svenska möblerna som säljer bra i utlandet, även modevärlden älskar våra svenska designers. Under det senaste åren har fashionister världen över tagit den skandinaviska heta looken i sina armar.
9 av de största svenska märkena som tagit emot med öppna armar är

Acne som de senaste åren har fått sin status som leverantör av high fashion.
Filippa K som 1993 ville hitta tillbaka till en enkel och ren look inom modet. Den urbana och minimalistiska elegansen i den första kollektionen fick sÃ¥ mycket uppmärksamhet att det la grunden för Filippa K’s stil.
House of Dagmar som har många plagg som har handgjorda detaljer eller är helt och håller handgjorda. Inspiration får systrarna av deras avlidna mormor Dagmar.
Nakkna som vunnit flera designpriser och har haft många designsamarbeten med stora företag, så som Sony och Absolut Vodka.
Nina Jarebrink gjorde först succé med de unika smycken hon gjorde men nu är märket först och främst känt för sina eleganta stickade plagg med igenkännliga mönster.
Rodebjer började sälja kläder till highfashion-butiker i New York efter att hon hade blivit stoppad på gatan av en inköpare när hon bar sina egendesignade kläder.
Tiger of Sweden  har varit mycket populära i bl.a. USA och nu har de anställt designern Nakkna-grundarenden Claes Berkes som chefsdesign för Tiger Jeans Girl.
V avenue shoe repair har funnit många prestigefyllda priser, bland annat Årets designer av Elle 2009.