Oväntat Knep Som Gör Ditt Hår Och Din Hud Strålande!

Ibland kanske du inte känner för att välja bland hundratals olika skönhetsprodukter och märken, eller så kanske inte budgeten räcker till att köpa dyra inpackningar och krämer. Men det finns vissa knep man kan ta till för att komma billigare undan, med ingredienser som du har hemma!

Det är nog inte många som känner till att äppelcidervinäger passar till mer än bara dressing, det är nämligen en allt-i-ett skönhetsprodukt också. Ett riktigt budgetkap som finns att köpa i en vanlig mataffär. Såhär gör du för att få snyggare hår och hud med hjälp av äppelcidervinäger:

Till HÃ¥ret:

Äppelcidervinägder tar bort rester från hårprodukter som har satt sig och har också en utredande effekt. Om du använder den regelbundet i din hårvårdsrutin så kommer ditt hår bli mjukare, slätare och reparerat. Vinägret fungerar också genom att stänga till det yttre lagret av håret vilket gör att mer ljus reflekteras på håret. Det gör håret superglansigt!

Blanda ihop en hårskölj gjord på:

1 del äppelcidervinäger

1 del vatten

Blanda äppelcidervinägret med vattnet. Skölj igenom ditt hår med blandningen efter att du har schamponerat håret. Om du har en sprayflaska till hands så fungerar det ännu bättre. Med hjälp av sprayflaskan så blir det enklare att fördela blandingen i håret och massera in det i håret. Låt verka i 5 minuter och skölj sedan ur med vatten. Balsam behövs inte användas efteråt!

Till Huden:

Äppelcidernvinägern hjälper också till att förbättra hudens kvalité. Eftersom huden naturligt innehåller syror så hjälper vinägern till att balansera hudens naturliga PH-värde.  När PH-värdet är som bäst så blir din hy varken för fet eller för torr. Dessutom mjukgör den huden och minskar röda märken och blemmor. Äppelcidervinägern fungerar även bra att ha i badet, ta några matskedar i badet för mjukare hy.

Gör ett ansiktsvatten av:

1 Del äppelcidervinäger

2 Delar vatten

Ett bra ansiktsvatten rengör huden och fräschar upp den. Ett ansiktsvatten gjord på äppelcidervinäger och vatten ger huden lyster och nytt liv. Spraya eller dutta med bomull på anisiktet, syrorna i vinägern återfuktar huden. Bäst effekt blir det om du använder den direkt efter din hudrengöring. Oroa dig inte för vinägerlukten, den försvinner efter några minuter. Om du har känslig hy så kan det passa bättre att spä ut vinägern ännu mer.

Läs även “Spa Behandlingarna Som Du Kan Göra Hemma”  här