Såhär Reparerar Du Ditt Skadade Hår

Alla kvinnors mardröm är torrt, slitet och brännskadat hår och tyvärr finns det inte mycket du kan göra åt för att snabbt reparera hår som är extremt skadat. Om du ser tecken på att ditt hår är skadat endast på hårtopparna så är det bästa du kan göra att klippa av dem. Inte med någon slö sax för det kommer bara göra allt värre i längden, använd istället en professionell vass sax. Men vad gör du om ditt hår inte bara är skadat på topparna utan även på mitten av längderna, och nära hårrötterna? Eller om du redan har kort hår och inte vill klippa av mer? Det finns fortfarnade några saker du kan göra för att rädda ditt hår. Dessa saker bör du alltid göra om du färgar, permanentar, lockar eller plattar ditt hår regelbundet eftersom du annars garnaterat kommer se tecken på skadat hår. Så följ tipsen nedan för att förebygga skadat hår och få friskt hår som håller sig friskt längre.

Het olja behandling.

Den mest effektiva skadat hår-behandlingen är att använda olja som är speciellt framtagen för skadat hår eller att kombinera olika produkter för att själv skapa en het hårinpackning. T.ex. kan du använda dig av extra virgin olivolja eller kokos olja om du vill ha produkter som är mer naturliga, eller kombinera olika färdiga produkter som du redan har hemma, så som balsam och hårinpackning. Applicera oljeinpackningen jämnt över hela håret med hjälp av en kam. Värm sedan några handdukar i micron (se till att de inte blir för varma!) och linda dem runt håret. Låt verka i minst 30 min, men för allra bästa resultat kan du låta den verka över natten och tvätta ditt hår på morgonen med ett milt schampoo så att alla produkter tvättas bort.

Vitamin behandling

Om du av någon anledning inte känner för att göra en het oljeinpackning så kan du använda Vitamin E istället. Gör sönder några vitamin E-kapsyler och gnugga in i håret. Eller blanda in vitamin E i ditt vanliga schampo. Leta också efter balsan och hårinpackningar som innehåller vitamin E.

Dessa behandlingar fungerar bäst om du använder dem regelbundet. Använd oljebehandlingen helst 2-3 ggr/vecka och vitamin E behandlingen varje dag. Har du väldigt slitet hår så tar det längre tid att reparera det och du kanske ändå blir tvungen att klippa av det. Spana in Lyko där du hittar produkter för att få ett strålande hår, ditt hår kommer att tacka dig!