6 synder som skadar din hy

Vill du ha strålande hy med lyster så är det vissa saker du bör sluta med på en gång! Här kommer en lista på dåliga vanor som många har som inte är hälsosamt för huden.

  1. Ignorera solkrämen. Att använda solkräm är det absolut bästa sättet att hållla din hy ung och motverkar både rynkor, slapphet och fläckar som man annars väldigt lätt får av solen. Leta efter en solkräm som innehåller både UVA och UVB skydd, och helst ska du inte använda mindre än solfaktor 30 i ansiktet.
  2. Använda fel hudprodukter. Det är superviktigt att du använder rätt produkter anpassade efter just din hy. Prova dig fram tills du hittar det som passar just dig och var uppmärksam. Det är en bra idé att be om hjälp i affären när du ska handla hudprodukter, där finns ofta experter som kan hjälpa dig.
  3. Rökning. Visst finns det redan många anledningar att sluta röka och här kommer ännu en. Rökning bidrar nämligen till djupare rynkor och fläckigare hudton. Det har till och med gjorts en undersökning av Plastic and Reconstructive Surgery som visar att varje årtionde av rökning lägger på 2,5 år till den ålder du uppfattas se ut.
  4. Dricka för mycket. Självklart behöver du inte sluta ha roligt, men en drink om dagen eller mer är tillräckligt för att din hy ska ta skada. Alkohol ökar antalet inflammatoriska medel i huden som leder till att huden snabbare börjar hänga.
  5. Skrubba för mycket. Visst kanske dina porer genast mår mycket bättre av att du skrubbar, men här gäller det att se upp! Går ditt skrubbande till överdrift så kommer din naturliga oljeproduktion i ansiktet skadas och du kan drabbas av ännu värre finnar och utslag.
  6. Skippa ansiktstvätten på kvällen. Det spelar ingen roll hur trött du är, att inte tvätta ansiktet på kvällen är en av de värsta hud synderna. När sminket får en hel natt till på sig att sjunka in, för att inte tala om all olja du har byggt upp i ansiktet under dagen, kommer du att drabbas av fler finnar och torrare hy. När du sover så ökar din kroppstemperatur vilket gör att huden absorberar mer av det man har på den.