FASHIONWEEK FAVORITES

Europas modeveckor avlöser varandra i raketfart, just nu pågår Milano fashionweek och om några dagar är det Paris tur att visa upp trenderna för kommande vår och sommar. Här kommer några favoriter från visningarna i London och New York!

London: Vivienne Westwood Red Label

MALL:LITEN

 

Vivienne Westwood är den rebelliskt punkiga och uppkäftiga designern som gång på gång visar upp kollektioner som både är samhällskritiska och politiska men även estetiskt tilltalande och eleganta. Supermodellen Lily Cole fick avsluta visningen iklädd en beige böljade klänning, draperad likt en grekisk gudinna. Fabulöst!

New York: Marc by Marc Jacobs 

 

marc

Marc Jacobs underlinje Marc by Marc Jacobs bjöd på en fin kollektion med många maskulina inslag, så som skräddade byxor och kavajer matchat med gymnastikskor i pastell- och metallfärger.

New York: Proenza Schouler

on_0328450x675_5238a0c7e087c308874c3337

proe

Mönstrat, svartvitt, mocka och långa smala siluetter var ledorden hos Proenza.

New York: Theyskens’ Theory

they

Glöm de traditionella ljusa färgerna vi ser när våren smyger sig på! Satsa istället på lätta och glansiga material i mörka färger. Jobba med lager på lager och matcha gärna svart med mörkblått – en vinnande kombination som här hos Theyskens’ Theory.

Bilder: style.com

Text: Felicia Eriksson